Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2012 15:15 - Ползата от социалното осигуряване - осигуровки инструкция.
Автор: proverkana Категория: Други   
Прочетен: 2365 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.05.2012 16:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази инструкция установява процедурата за счетоводните операции и отчитане на плащане на пенсии и проверка на осигуровки и органите за социално осигуряване на в сметка на бюджета , републиканския бюджет съюз и местните бюджети и на централните фермери синдикалните за хуманно отношение към фонда за осигуровки. .

--------------------------------

под името на "социалното благополучие" се отнася до областните (град) отдели на социални услуги и центрове за изчисляване и изплащане на пенсиите и социалното осигуряване министерството в регионални и териториални служби на социални услуги на социалното и здравно осигуряване.

Име фонд ще продължават да бъдат цитирани като "Централен фонд".

Две. Социални служби за сигурност да извършват разходи за изплащането на следните видове пенсии и обезщетения:

за сметка на бюджета (раздел 201) - Дете полза за домакинствата с ниски доходи на пенсионерите и други категории лица, посочени в параграф 24 от Правилника за назначаването и заплащането на детски надбавки за семействата с ниски доходи;

от републиканския бюджет :

а) пенсията на състояние на социално осигуряване (пенсии, в съответствие със Закона за държавните пенсии, с изключение на пенсиите за военнослужещи и техните семейства), работниците на науката, за трудов стаж, надбавки за инвалиди от детството и ползи за раждане на дете, за погребение (раздел 206, § 1), други облаги, и културно-битови услуга пенсионери (раздел 206, § 3), както и пощенски разходи за доставка на пенсии и обезщетения;

б) Пенсии и помощи за войници, сержанти и дребни служители на наборни военнослужещи и техните семейства (включително пенсии на държавните увреждания, както и Първата световна война и техните семейства), обезщетения за раждане на дете, за погребение, ползите, майчинство и раждане на дете за жени военни войници, сержанти и дребни служители на, уволнени от на въоръжените сили на във връзка с бременност, съпруга детски надбавки, войници, моряци, сержанти и дребни служители на активна служба, както и детски надбавки съпруги на войници, моряци, сержанти, дребни служители и запасни офицери, които призован за сесии за обучение и работа, се преустановява за пощенски разходи за доставка на пенсии и обезщетения (раздел 207, § 1);

в) еднократни помощи увреждания на Втората световна война, техните семейства, семействата на войници, загинали през Втората световна война (раздел 207, § 10);

г) здравето курорт помощ, за хора с увреждания (раздел 207, § 11);

д) Общественият ползи на многодетните семейства и самотните майки (раздел 205).

Осигуряване От на националната (регионални) бюджет:

а) лични пенсии и обезщетения на пенсионери от местно значение  и осигуровки.(раздел 207, § 2);

б) обезщетения за сумарни забранено Втората световна война, техните семейства, семействата на войници, загинали през Втората световна война (раздел 207, § 10);

в) здравеопазването курорт помощ за хората с увреждания (раздел 207, § 11).

Осигуряване За сметка на окръжния (общински) бюджет:

а) лични пенсии и обезщетения на пенсионери от местно значение (раздел 207, § 2);

б) други месечните помощи (раздел 207, § 4);

в) еднократни помощи инвалиди на Втората световна война, техните семейства, семействата на войници, загинали през Втората световна война (раздел 207, § 10);

г) здравето курорт помощ за хора с увреждания (раздел 207, параграф 11).

За сметка на централните фонд за хуманно отношение към земеделските производители:

а) членовете на колективните пенсии за старост, инвалидност и наследствени обезщетения, както и пощенски разходи за доставка на пенсиите;

б) доходите на жените - членове на колективните стопанства и майчинството отпуск;

в) дете полза за ниски доходи семействата на членовете на колективни ферми, членове на колективните стопанства, които се опериращи в на между-колективни селскостопански предприятия и организации), извадени от членовете на колективни ферми, работници и служители, работещи в стопанствата по трудовия договор. В на същото лечение счетоводство на плащания от на социални компании за сигурност interkolkhoz и организации за операции, свързани с плащането на детски помощи за ниски доходи семействата на членовете на колективни ферми, и отчитане на тези плащания се извършват от един милион подобен начин, предвиден в този правилник на колективни ферми.

В допълнение, за сметка на централизиран фонд на разходи за социално подпомагане извърши плащането в някои случаи заплатите председател на назначаването на пенсиите и колективни фермери.

4. На управителя на кредита в областта (общински) отдели на социални услуги е главата на този отдел, и на центрове за изчисляване и изплащане на пенсии и надбавки - ръководител на Центъра, който отговаря за на правилното разходи на средства и за сигурност, както и ежедневно наблюдение на действието на индивиди, свързани с плащане и отчитане на пенсии и обезщетения. Всички документи за разходването на средства се подписва от управителя или негов заместник.

Пет. Главните (старши) счетоводител власт, социални услуги, в работата си се ръководи от по регламент "На главната (горен), счетоводители състояние, кооперация (с изключение на земеделски стопанства) и обществени предприятия, организации и институции" и, заедно с отговорна за съответствие с всички приложими закони и насоки за плащане на лидера пенсии и обезщетения, на фискална дисциплина, за правилното отчитане и докладване.

Всички документи за осигуровки, върху които се правят на пенсии и обезщетения, както и счетоводните вписвания, се подписва от главния счетоводител (старши) или неговият заместник.

Представените документи се разглеждат както по отношение на законността на операциите и правилността на тяхната регистрация (пълнота на попълване на информация, наличието на подходящи подписи и т.н.), както и коректността на аритметика и изчисления, и след това се вземат мерки за сметката.

6. Контрол върху формулирането на счетоводното отчитане и докладване за точността и навременността на плащането на пенсиите и добавките от родителя органите на социалното осигуряване.

7. Процедура за регистрация на документи и документи за назначаването на пенсии, месечни помощи, както и държавни помощи за самотните майки на многодетните семейства и на министерствата на социалните грижи, установен съюз републики.

Процедура за регистрация на документи и документи за назначаване на детски надбавки за социално слаби семейства, установени от Министерството на финансите, Държавния комитет на Съвета на министрите на труда и заплатите, и всички.

 
II. ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЧЕТОВОДСТВОТО ПО ОСИГУРЯВАНЕТО.
 

Осем. Счетоводни операции при изплащането на осигуровки, пенсии и обезщетения се провежда в следните счетоводни регистри:

Книгата "Списание - " (Ф. N 308).

Карти на лични сметки (F. е N 2, N 2-M, N 2-D).

Книгата - регистъра на пенсия (индивидуални) случаи и лични сметки (формуляр № 3).

В книжката са изброени пощенски записи (формуляр № 4).

Книгата на населените места (л. N 292).

 (предоставяне) и разходите (формуляр N 294).

Чекова книжка нареждания за плащане на пенсии на работното място (Ф. N 7).

Книга строги форми на отчитане (формуляр N 9).

Книгата на еднократни обезщетения (Форма N 15).

9. Преди записите в книгите на всички страници са номерирани (листове хартия), на миналата страница, подписано от директор и главен (старши) счетоводител е надписа: "В тази книга, всички номерирани (с думи) страници (листове хартия)." Подписите запечатани тялото на социалното осигуряване.

Във всяка книга се посочва името на институцията за осигуровки, името на книгата и годината, за която тя е отворена. Освен това, съответните съдържанието на книгата следва да бъдат отворени в сметките им.

Вписванията в книгата трябва да се направи не по-късно от деня след сделки с мастило, чист, има изтривания, поправки и пропуски безплатни низове.

10. В основата на вписванията в счетоводните регистри, се съставят своевременно и правилно проектирани счетоводни документи.

Документите, в текстовата част и цифрови данни, не се допускат петна и изтривания, грешки в документите, коригирани с мастило, чрез задраскване на неправилно текст или надпис върху сумата и зачертаване на текста и точната сума. Зачерктнат е, така че можете да прочетете зачеркнат. Корекция на грешките в документа трябва да бъдат одобрени в документа и се потвърждава от подписите на страните, подписали този документ.

В проверките и други банкови документи, както и списъци на пощенски парични заповеди и нареждания за плащане на пенсии и корекциите, които не са разрешени.

Документите, които не отговарят на тези изисквания, се считат за нищожни.

11. За всеки документ или група на хомогенни документи въз основа за проверка на пенсия, на които трябва да бъдат направени счетоводни записи в регистрите на счетоводството, счетоводство Вписването се извършва, т.е. определен броя на съответните подсметки баланс, сумата на сделката, както и номер на книгата "История."

Счетоводните статии се съставят под подписа на главния счетоводител (старши) като отделни форми и в самите документи чрез поставяне на печат върху формата.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: proverkana
Категория: Бизнес
Прочетен: 200541
Постинги: 35
Коментари: 35
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930