Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2012 14:22 - Помощ при майчинство
Автор: proverkana Категория: Други   
Прочетен: 1311 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2012 18:41


Основната помощ - това обезщетение и отпуск след проверка на майчинство, която сте получили за отпуск по майчинство.
Продължителността на отпуска е, както следва: 140 дни за нормални раждания, 156 дни при усложнени раждане (включително с цезарово сечение, когато) и 194 дни с многоплодна бременност. Помощи за бременност и раждане, може да получите по време на работа. В 30-та седмица на бременността в антенаталната клиника трябва да ви даде списък на хората с увреждания (отпуск по болест). Можете организирането него и компанията му в счетоводния отдел за оценка на ползите. Обезщетенията се изплащат не по-късно от 10 дни от датата на подаване на документите. Можете да кандидатствате за обезщетения след като се извърши проверка,  както по време на бременността и след раждането, но не по-късно от шест месеца след края на отпуска по майчинство.

Помощи за бременност и отпуск по майчинство се плаща пълния размер на вашите средни доходи. Но има ограничение на горната граница на обезщетенията. Ако заплатата ви е по-малко от 38,583 рубли, няма да бъдат засегнати от тези ограничения. Но ако повече - да погледнем към формулата за изчисляване на максималната сума от полза. Максималната се изчислява от сумата от 463,000 рубли годишно, което е, когато е разделена на 365 дни - 1268 рубли на ден.

Формулата за изчисляване на общата сума на обезщетенията е както следва: се умножава средна дневна работна заплата на броя на дните на отпуск по майчинство (140). Ако на средната дневна печалба от повече от Ј 1202,74. Умножава по 140 сумата. Това е максималният размер на обезщетението за нормалната доставка ще бъде Ј 168,383.56.

Ако професионалният Ви опит по време постановлението след проверката е по-малко от 6 месеца, обезщетението се изчислява от друга формула. Тогава месечен размер на обезщетението не може да надвишава минималната работна заплата (минимална работна заплата). Така е и максималният размер на обезщетението, ако сте - на отделния предприемач. Можете да получите обезщетения, ако са регистрирани в СИФ (Социално-осигурителен фонд) и платени вноски за поне една година.

Ако се обучават в университета на пълно работно време, обезщетението ще се изчислява въз основа на стипендия.

Ако работите на непълно работно време в няколко различни компании, за да се свържете за ползите за всеки работодател поотделно.

Неработен жени ползите и отпуск по майчинство не е изплатено. Вие сте станали безработни в резултат на ликвидация на предприятието? Това се случи през последната година? Можете да кандидатствате като преди това се извърши проверка на майчинството за изплащане на обезщетения в RUSZN (Област Министерството на социалните грижи). Надбавката ще е 412 левана месец. В допълнение, в някои области може да има допълнителни плащания за категорията на бременните жени. Така, в София има допълнителна полза на жените, уволнен във връзка с ликвидацията, в рамките на 12 месеца. Тази полза е 1500 лева на месец.

Помощи за работещите жени, започва сметка на антенаталната клиника на ранен етап на бременността
Ако стоеше по сметката до 12 седмици, се очаква да федерален грант в размер на 400 рубли. Налице е също така да предвидите в София от 600 лева. предприе счетоводното отчитане на до 20 седмици. За получаване на тези обезщетения трябва да предприемат подходящи помощ в антенаталната клиника. Федерална за отпускане на безвъзмездни средства, издаден на същото място, където обезщетения за бременност и раждане, и на София съвместно плащане - чрез RUSZN. Този вид на обезщетения, се прилага само за бременни работнички.

Други ползи за бременни жени
Имайте предвид, че в допълнение към кешовите плащания имат право на редица ползи.

Бременните жени имат право на безплатно получаване на някои лекарства. Рецептата е написана в клиниката на жените, и можете да получите лекарства на областно аптеки. В списъка на безплатните лекарства са основните лекарства, които често се препоръчват по време на бременност: железни препарати, фолиева киселина, мултивитамини.
По препоръка на лекар-гинеколог, дори можете да получите безплатна храна. В продуктовата гама включва витамини и млечни продукти.

Когато е необходимо, бременни жени могат да се издават безплатно минава до курорта. Те се издават след проверка на майчинство за рехабилитация след хоспитализация по медицински причини.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: proverkana
Категория: Бизнес
Прочетен: 200609
Постинги: 35
Коментари: 35
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930