Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2012 14:22 - Медицински осигуровки
Автор: proverkana Категория: Други   
Прочетен: 2003 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.05.2012 16:10


Федералният закон дава на застрахованото лице правото да избират организация за проверка на осигуровки.

    Федерален закон № 326 "На задължителна медицинска застраховка в България" дава на застрахованото лице правото да избират организация за медицинска осигуровка след извършване на проверка на здравни осигуровки. На първо място, застрахованият трябва да избере лекаря първостепенна грижа, не е важно за всяко медицинско организация, тя принадлежи на общинско, областно или частни. На теория, този закон дава неограничена възможност да изберете настройка за здравеопазване, но трябва да се подходи към този въпрос рационално.
РЗОК на региона София подготвени "за закрепване на осигурените лица до медицинска организации от региона София." Тази процедура, първо, казва, че има два типа на закрепване: териториални (запор на осигурените лица, пребиваващи в организация за медицинска услуга) и действително (това е налагане на запор на осигурените лица, които са използвали правото да избират лечебни заведения). Второ, предписва процедура, за да се прикрепи на лечебното заведение. Пояснява, че изпълнението на застрахованото лице правото да избират организация за медицинска или негов законен представител става, избран от медицинска организация с изявление за избор на медицинската организация в името на управителя. Преди решението органа извършва проверка на осигуровки.  Решението да се отдават на осигуреното лице на медицинската организация трябва да бъде не по-късно от три дни след подаване на заявление. Ако не можете да прикачите медицинска организация в декларация, посочваща причината за мотивиран отказ. Осигуреното лице е приложен към този медицински организация от датата на решението от страна на ръководителя на медицинската организация, но не по-късно от 25-то число на месеца включително. Ако решението е взето след 25-то число на този месец, на осигуреното лице е приложен към тази организация за медицинска с 01 число на следващия месец.

         Възниква въпросът в кои случаи организация за медицинска може да откаже да приложи на осигуреното лице? Нека се върнем към факта, че изборът на медицински организации трябва да се подхожда внимателно, защото упражняването на правата на осигурените лица да избират медицинската организация в съответствие с възможностите агенция ресурси: капацитет, персонал медицински персонал. "Единствената причина за отказ да се прикрепя към медицинската организация - зает лекар. Съществуват стандарти за професионални проверки на здравните осигуроски, залегнали. Лекарят не може да се справи с неограничен брой хора. Към днешна дата, има сайтове, които не са претоварени, така че застрахованият може да се избере лекар ", обясни директорът на Териториалната фонд на задължителната медицинска застраховка

         Що се отнася до услугата в домашни партита, които са приложили правото да избират организация за медицинска осигуровка, ситуацията не е напълно разрешен. Според , опит и практика по този въпрос, малко, но има два пътя на развитие. Някои здравни организации, които не ще загубят пациентите ще искат да покрие собствените си райони на София - придобиване на допълнителни превозни средства, ще бъде назначаването на нов персонал. Тъй като финансирането е в пряка зависимост от броя на приложените пациенти. Други медицински организации ще влязат в договора за услуги у дома от медицинска организация, базирана в реалното пребиваване на осигуреното.

         В резултат на това всички промени са насочени към изясняване на правата и интересите при проверка на здравни осигуровки на застрахованите и осигурени лица. Изборът на пациента - оценка на конкретно медицинско заведение.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: proverkana
Категория: Бизнес
Прочетен: 200922
Постинги: 35
Коментари: 35
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930