Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2012 17:13 - Японски маршрутни таксита - маршрутка по японски
Автор: proverkana Категория: Други   
Прочетен: 1580 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2012 18:17


В един голям метрополис човек, използва различни средства за транспорт, независимо дали това е вашата собствена кола или с обществен транспорт. Често има нужда да пътуват на дълги разстояния за кратко време и много голяма помощ в такива случаи е с разписание на маршрутни таксита. Сега искате да ви разкажа за японските маршрутки.

Негов предшественик е RAID - кошница, висяща от напречната греда. Двама вратари са били прехвърлени за всеки, който иска, който ще плати за услугата: дали е богат джентълмен, или обикновен гражданин.

След това те бяха заменени от рикша, и през второто десетилетие на ХХ век се появява първата кола. И само след още едно десетилетие на услугата таксита е масово разпространение.

Първият маршрутно такси е наречен "йена Таку", която го е получила за факта, че транспорт на пътници в рамките на града е на стойност само един йени. За сравнение, сегашната ставка е 710 йени.

През четиридесетте години на миналия век, за да работят в Токио, четири големи компании, които са внедрили транспорт на жителите и гостите на споделеното. Тези компании и до днес са най-големите играчи. Но днес, броят на фирмите с такси кабина компания е много по-голям: около 450-ст с таксита до 37000 превозни средства. Плюс това, има маршрутки, частни собственици: това е от порядъка на 19000 превозни средства.

Колите на такситата са оборудвани с частни кабини японски фенер Четин, която е инсталирана на покрива на колата. Фирми кабини също показват различни признаци на колите си и ги поставете върху рекламата.

Японският флот се състои главно от собствените си автомобили производство, такива като Тойота и Нисан. Почти всички японски таксита се движат на природен газ.

На предното стъкло на японски разположено електронно табло, което показва характер за отдаване под наем, такси: Безплатен, сдържана, отива да отговори на пътниците.

През нощта, обикновено от 22 ч. до 5 ч., тарифата за транспорт с маршрутни таксита се увеличава, и в този момент електронно табло, услужливо информира за увеличаване на тарифите на самолетните билети. Въпреки това, по-високи може да бъде обявен за шофьора и при лоши метеорологични условия, които, разбира се, на островите може да бъде наистина плашеща.

Ако сте хванали на японска маршрутка, което трябва да знаете, че за да осигури на пътниците на задните седалки. Дори ако даден клиент е, водачът все още ще отвори вратата му обратно. И отваряне и затваряне на вратата, той се извършва със специален механичен лост.

На седалката на пътника ще бъде интересно да се види с всички устройства, налични в колата. Така, до скоростомера, разположен тахометър, навигация, GPS, радио, контра цена на пътуването, както и специална апаратура, която осигурява проверка. Налице е също така терминал, който приема плащане с кредитни карти и електронни пари.

И все пак има алтернативен начин да плати за пътуването - специална билети, които са закупили предварително (вид на пътуването). Най-често тези билети са компаниите, чиито служители използват редовно таксита за бизнес пътуване, както и в случай на връщане на работа и след полунощ.

То е задължително в кабината на видно място, ще откриете, визитна картичка, която съдържа информация за компанията и на кабината на водача, който сте късметлия. Тази карта може да вземат със себе си, така че по-късно, ако нещо не забравяйте да се свържат с компанията или на водача.

Друг интересен оборудвана таксита - един вид черна кутия (камера), за определяне на трафика, по-точно, тези необичайни ситуации, които се случват по улиците на града по време на пътуването (например, рязко спиране).

Но това е да се отбележи, че японските маршрутки таксита не се считат за безопасен режим на транспорт. Според статистиката, инциденти, свързани с проверка на маршрутни таксита се появяват осем пъти по-често, отколкото нормално шофиране.

Можем да научим много от хората в страната на изгряващото слънце. Това е съвременната японска таксита е друго чудо, за простата гражданин. Най-ярък контраст - частния Картър да победи местно производство автомобил, където GPS-навигатор е често пътника.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: proverkana
Категория: Бизнес
Прочетен: 200938
Постинги: 35
Коментари: 35
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930