Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2014 15:30 - Интериорните врати според вида на касите
Автор: proverkana Категория: Други   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
0



Интериорните врати се делят на два вида – фалцови и безфалцови, които зависят от касата и положението на крилото към нея. Тези понятия не касаят дали вратата е изработена от МДФ или от друг материал. Клиентите не се интересуват много от теоретичната разлика, но на практика има големи различия между свойствата и визията на двата вида врати. Специалистите на Борман Комерс винаги са насреща, да отговорят на всеки въпрос и да помогнат в случай на проблем.

imageФалцовите врати са класически. При тях крилото ляга на касата, когато са затворени. Тяхната посока на отваряне се определя при производството и може да бъде лява и дясна. Тя не може да бъде променяна впоследствие. Ръбовете на крилото (освен долния) са с ъгловидна форма, за да могат да обхващат касата, когато вратата е затворена. Възможно е да се постави гумено уплътнение в ъгъла, за да се повиши изолацията. Така крилото приляга много по-добре към касата и се осигурява безшумното затваряне, защото няма пряк допир между повърхностите.

Долната част на крилото обикновено е с гладък ръб и се оставя празно разстояние между него и пода, за да се осигури нормално отваряне. Отдолу може да се постави четковиден уплътнител, който ще повиши изолацията. Фалцовите врати притежават добри изолационни свойства, заради формата на крилото си. Те са подходящи за офиси и домашни жилища.

Безфалцовите врати се наричат още тапетни. При тях крилото влиза в касата при затворено положение. То се изравнява с нея и така се образува една полска повърхност. Дизайнът на тези врати е красив и съвременен, но при тях изолационните качества са по-лоши. Те нямат предварително избрана посока на отваряне и пантите им могат да се поставят в произволна посока. Крилото на тези врати е с гладки ръбове. То влиза изцяло в рамката при затворено положение и между повърхностите остава празно разстояние. Тази фуга не може да се уплътни и това превръща тези врати в по-рядко използвани. Те са подходящи за обществени помещения и зали, където е по-важна естетиката.

Фирма Борман Комерс предлага само фалцови врати, но ако клиентите желаят, може да се изпълни поръчка и за другия тип. Окомплектовката е фабрична за ламинатните врати, с брави и панти, дръжките могат да бъдат избрани по каталог, а цената е обща и включва всичко. Заплаща се допълнителна такса за монтаж и доставка.




Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: proverkana
Категория: Бизнес
Прочетен: 199962
Постинги: 35
Коментари: 35
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031