Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2012 14:35 - Лична карта и идентичност проверка
Автор: proverkana Категория: Други   
Прочетен: 4073 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2012 19:00


Какво е идентичност? Какъв документ може да удостовери човек? Има ли документ, че е толкова гъвкав като паспорт, който може да бъде проверка на лична карта във всяка ситуация? Слаб интерес и банални въпроси, не мислите ли?

Разбира се, би било хубаво да се обърне внимание малко по-важен въпрос: например, една статия за това как да се предпазят от работодателя, идиот или продавача, небрежност за предаване на административна отговорност ще бъде монтирана. Съответните теми е наистина достатъчно, особено, защото по някои въпроси, аз имам по-старо време за работа. Защо не публикувате нещо такова?

Тя е проста: Първо, този проблем е от интерес за мен лично, и второ, аз искали предизвикателства, които за всички привидната си простота не е толкова просто, и на трето място, в Интернет множество на предмети, които са безнадеждно остарели и вече не са подходяща Четвърто, внезапно, че вие ​​четете в момента, е полезна за всеки, но аз?

Така че, нека да започнем.

Българска лична карта
Огромното мнозинство от служители, работещи в съдилищата, Федерална служба за данъчен контрол и Министерството на вътрешните работи на Българската федерация с възхитителна упоритост и абсолютно категорично твърдят, че лична карта - единственото доказателство за самоличност на гражданин на Българската федерация. Както винаги, на държавни институции в нашата страна се въвеждат всички объркване, да не говорим за цялата истина.

В съответствие с на президентски указ на март 13, 1997 г., № 232 "На на основен документ, идентичността на гражданин на на българската федерация на територията на руската федерация" (параграф 1) и "Правилника за личната карта на гражданин на Българската федерация", одобрени със заповед на правителството на федерация от 8 юли 1997 г. № осемстотин двадесет и осем милиона (параграф 1), личната карта след проверка, е основният документ за самоличност (оттук нататък аз ще премине правно валидна, но излишък на литературната революция "... гражданин на федерация на територията на Българската федерация").

Термините "основен документ" и "уникален документ", по дефиниция, не са равностойни, за да ги приравняват един към друг, не трябва. Разбира се, гражданин на Руската федерация се задължени да имат паспорт, внимателно я съхранява и когато ви достигне на подходящ гражданин възраст да навременни смени, но винаги носят паспорт в съответствие с президентски указ № 232 и на RF Постановление правителството № 828 руски гражданин не се изисква.

Така, паспорт е основен документ за самоличност, но това не е единственият документ за самоличност. Не мисля, че тя може да бъде оспорена.

Специфична идентичност и проверка на лична карта
В този забележителен закон предвижда няколко алтернативи на лична карта. От правна гледна точка с оглед на документите, посочени в този раздел на статията, са пълноценни лични карти, но те са много специфични по своя характер и не може да бъде напълно и за неопределено време заместител за паспорт.

Например, вече познат за вас от правителството RF Постановление № 828 осигурява, че смяната на личната карта, в някои ситуации, той може да служи като милион временен номер идентичност карта на формата на 2-P, който се издава само при поискване и е само валиден "преди да направи нов паспорт." С други думи, този документ е правно равностойни на паспорт, но почти никаква полза от него много.

Освен това законодателството на Руската федерация, при условие, няколко документи, които може теоретично да реши проблема, но от практическа гледна точка, не винаги е полезно.

    Моряшка книга (от 2014 г. - документ за самоличност).
    RF правителство Резолюция на 01.12.1997 № 1508 "за одобряване на паспорт на моряк." (От 2014 г. - Решение на на RF правителството от 18.08.2008 № 628 "На Правилника за моряците идентичност документ, Морски книга, описанието на пробата и празна книги лодка регламент ".
    Военна лична карта.
    RF Правителствена резолюция на 12.02.2003 № 91 "На военна карта за идентификация на Българската федерация."
    Военен ID.
    Заповед на министъра на отбраната на 11.19.2007 г. № 500 "относно мерките до прилагане на руското правителство федерация Постановление на федерация армия на ноември 27, 2006 г. N седемстотин и деветнадесет" (заедно с на "Правилника за функционирането на системата на военно регистрация на гражданите на  федерация").
    Самоличността на бежанец.
    Федералния закон от 19.02.1993 № 4528-1 «На бежанци".
    Прокурорът Бизнес карта.
    Федералния закон "За прокуратурата на федерация" от 17.01.1992 N 2202-1.


Списък на документите, теоретично е в състояние да замени паспорт, подобно на лична карта изглежда много впечатляващо. Единственият проблем е, че те са твърде специфични, за да бъде универсален заместител на паспорт на гражданин на федерация след проверката. Аз не мисля, че това се нуждае от повече коментари.

Моряк се издава само да моряци, и само тези, които работят за международни плавания по руските съдилища или изпратен да работят на чужди кораби, кадетите, които са насочени в подходящ съд на органите на изпълнителната власт, както и служители на предприятията, които са администрирани и след направени проверки на личните карти от тези агенции.
Военна лична карта, издадена от служителите, заповед служители и заповед служители за периода на престоя си в армията.

Военна ID войник, моряк, сержант, сержант, лейтенант, и флотски курсант е основния документ на лични военни документи, лична идентификация и правен статут на войник, ако един войник е в наличност - военна ID вече не е лична карта).

Бежанецът се издава само на бежанците, но, за да получите визитка прокурор, трябва първо да се върнат на работа, както и това - дяволски трудно.

Документи, които не са идентичност
Има документи, които не докажат идентичността, но които по погрешка са включени в няколко списъка са много популярни в интернет.

    Сертифициране на адвокат - не е лична карта
    Федералния закон от 31.05.2002 г. № 63 "по застъпничество и бар в  федерация."
    Самоличността на служител на ФСБ.
    Федералния закон от 03.04.1995 № 40-FZ "От Федералната служба за сигурност."
    Самоличността на държавата, държавен служител.
    Федералния закон от 27.07.2004 № 79-FZ "На държавата за гражданска служба на федерация."


В допълнение, документите не включва самоличност и копие от паспорта си (включително нотариално заверено), както и паспорт на гражданин на  федерация.

Горепосочените документи не се докаже идентичност - те удостоверяват статута на лицето, то принадлежи към определена структура, въпреки факта, че някои от тях, "издаден от компетентния орган, включва една снимка и печат," те не се докаже самоличността на собственика му.

Де факто, разбира се, почти всички от документите, посочени в списъка, лесно могат да заменят лична карта, и ако някой от тях, имате - това е чудесно. Въпреки това, както често се случва, има възражение: ако искаш на документ за самоличност, е вероятно, че налагането на "краста" това не е заместител.

Практиката и статистиката показват, че на свидетел, адвокат, като доказателство за самоличност често "не работи" в съдилищата позволяват служителя на ФСБ е рядко доволни с полицията и правителството издаде държавен служител "работи" само на регионите, най-отдалечени от големите градове.

Шофьорска книжка
Лиценз Pro водача се пише - за любопитен въпрос. Споровете за това дали документ за идентификация на шофьорска книжка, все още имат статут на holivarnyh: поддръжници и противници на тази теория са много и всички те са сами по себе си.

Не е един единствен документ с на статута на една нормативен юридически акт, включително и Федералния закон от 10.12.1995 № 196-FZ "върху пътната безопасност" и в указ на правителството на федерация от 15.12.1999 № 1396 "на одобрение, считано от датата на изпити и издаване на свидетелства за управление "шофьорска книжка не е кръстен идентификационен документ, и това е основната и най-мощен аргумент е една от страните.

От друга страна, на определението GKPI 06-1016 Върховният съд призна, че "лиценз на водача за управление на превозно средство не само потвърждава съществуването на такива кръстен в нея лице, но самоличността на документа, с които това лице, защото то съдържа цялата необходима подробности, за да се установи самоличността на гражданите. " Апелативните състави на Върховния съд в определяне на AUC 06-547 потвърди правилността на въоръжените сили.

Ако приемем, че правата на руските въоръжени сили, признаване на карта за идентификация на лиценз на водача, трябва също да се има предвид, че всеки документ, който разполага с всички необходими подробности ", карта за самоличност. По мое мнение, това не е съвсем правилно.

Проучването на съдебната практика показва, че въоръжените сили никъде не уточни подробности около това какво точно е то, както и проучване на нормативните актове, произволно избрани органи, което само по себе си е спекулативна дейност, не доведе до никакви резултати за лична карта камо ли до тяхната проверка.

Като резултат, ние пристигна в парадоксална ситуация: на въоръжените сили вярват, че на водача лиценз, както и всякакви други документи, които съдържат определено не една и се не уточни подробности, може да се счита като карти за самоличност, докато в федерален закон или критерии, нито една изчерпателен списък на документите идентификационен №.

В резултат на това на въпроса дали документ шофьорска книжка идентификация все още е отворен. Наличието на съответния федерален закон ще бъде в състояние да разреши противоречието между съдебните актове на руските въоръжени сили и на действащото законодателство, но това, което не е, че не.

Продукция
Ако един полицай, полицията, съда или друг орган желае да се установи самоличността си, ако исканията му са мотивирани право степен, ако, сравнително грамотен и ако тя е сравнително добросъвестно, че нищо, но на паспорт на гражданин на федерация или милион временна лична карта идентичност и проверка (ако можете не е моряк, а не на бежанец, не е служител прокурори и т.н.) не е удовлетворен.

В други случаи, като правило, представители от съответните органи ще организира всякакъв вид документ, който има вашето име и бащино име, грандиозно фотография и печат и проверка на лична карта (холограми, водни знаци и други методи на защита са добре дошли).



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: proverkana
Категория: Бизнес
Прочетен: 199968
Постинги: 35
Коментари: 35
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031