Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2012 14:30 - Проверка на сметки - банкови сметки
Автор: proverkana Категория: Други   
Прочетен: 1745 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.05.2012 16:15


Проверете състоянието на счетоводство и контрол операции по банкови сметки


Одит на проверка на сметки в банка започва с факта, че одиторът отговаря с информация за на рублата сметки и сметки в чуждестранна валута в банки, прилагани за данъчно отчитане. В същото време той определя размера и броя на сметки, открити в банката, имената на банките. Тези данни са необходими за проверка на банкови извлечения за всички сметки и синтетични счетоводни регистри за всеки акаунт.

След това, одиторът определя правното основание за отношенията между организацията и банката проверява споразумението банкова сметка (договор за банкови услуги), нормите на Гражданския кодекс на Руската федерация.
Проверка на документацията на сделки за сметка на банката

Операции на кредитирането и дебитирането на средства от банкови сметки правят първични документи, формуляри и процедури за попълване са установени ръководството на Централната банка на Руската федерация. Тези документи включват:

    банкови отчети, одобрени от на банката плащане и инструменти за уреждане на плащане, искането за плащане, искането за плащане, за реда за плащане, събиране цел (инструкция), един милион заявление за плащане на пари в брой по сметката, под формата на пари една проверка за теглене на пари от сметката, , заповед за принудителна продажба на чужда валута, за покупка на валута в чужбина, за местно лице за прехвърляне на закупената валута и т.н.;

    първични документи, които дойдоха със записите на банка по сетълмента и доказване на валидността на сделките.

Одиторът проверява точността на документите, провежда инструменти аритметични за изпитване и проверка на законността, извършено на банковите сметки на търговски сделки.

Особено внимание се отделя на одитора за безспорните сделки (без приемане) отписване банкови фондове. Това е възможно само въз основа на решението на съда, преки указания на закона, на договора с банката на клиента.

Операция на банкови сметки може да бъде спряно в съответствие с чл. 76 от Данъчния кодекс на Руската федерация да предоставя решения за възстановяване на данък или такса. Това ограничение не се прилага към плащанията, редът на изпълнение, които в съответствие с гражданското прилагане на закона предхожда задължението да плащат данъци. Спирането на операциите, дължащи се на действието на получаване с решение на органите за банков данък, за да прекрати подобни операции и да се обърне на това решение.

За да потвърди надеждността на финансовите отчети трябва да се провери, че неговите данни за работата на синтетични и аналитични счетоводни и банкови извлечения. Препоръчително да се извършва проверка на такава схема.


Тази процедура се проверява, издадени работни документи на одитора. При определяне на различията, за да покаже размера на вариация и да идентифицират своите причини.

Така в хода на дейностите по проверка и одит, по банкови сметки се следните процедури:

    проверява, че осъществените сделки, наредби и закони са в сила в на територията на Руската федерация;

    проверка на валидността на твърденията на банкови сметки и документите, приложени към екстракти, потвърждаване на сделката;

    аритметика валидиране екскреция баланс в края на деня и отчитане на оборотите на приходите и разходите на средства в банкови отчети и счетоводните регистри на пари в брой в банката;

    провери, че записите в банкови извлечения и дневници, регистри, счетоводни и главната книга и главната книга баланси и балансови позиции.


Проверка на пълнотата и точността на синтетични счетоводни сделки на вашата проверка на сметка

Тази инспекция се извършва за всяка сметка, открита в банката. Първо, одиторът следва да бъдат запознати с класификатор модел счетоводни записи на банкови сделки, свързани с банкова сметка. Това ще разкрие най-честата операция и проверка на имейл акаунти. Ако вашата организация не е такава класификация, съответната информация може да бъде получена с помощта на кореспонденцията сметките, определени в главната книга. Особено внимание трябва да се обърне за кореспонденция, от записи на сметки, които не са характерни за организацията.

Ако договорът предвижда за изплащането на банкови лихви банкова сметка на парични средства, одиторът трябва да провери дали организацията начислява месечен доход, или отразяват на факта, допускането им на лихвите по сметката. Неточности дължимите лихви, не може само да доведе до нарушаване на финансовия резултат за отчетния период, но и за данъчни санкции.
При одита на дейността на одитор по текущата сметка също прави проверка на банкова сметка.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: proverkana
Категория: Бизнес
Прочетен: 199958
Постинги: 35
Коментари: 35
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031